Helt okontrollerat

GAAAAAAAAAAAAAAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHHAHAHAHHAHAHAA


Jag kan inte sluuuutaaa.. jag har fortfarande bilderna kvar i mitt huvud, bilderna från de sista scenerna i programmet "Den rätte för Rosing". Jag hoppas att ni såg det, jag hoppas att ni fick ett lika gott skratt som jag. Alla problem är nästan som bortblåst! Tack Linda, tack för att du är så patetisk i ditt program.

Jag ser framför mig hur allt ska framställas som dödlig allvar.... "den rätte för mig är............. Hugo", sedan kliver det fram och börjar grovhångla i 5 minuter, med den andra killen ståendes bakom som inspekterar deras tungor när de inspekterar varandras frukostar.

Det är så kul. Sedan ska det gulligullas och ojojoj, vad ni är söta och ojojoj, vad ni ska ha det bra tillsammans på tu man hand.


Ma får väl si da.

 

frökenjohansson


Ge mig kraft, ge mig styrka

Jag har fått en utmaning. Imorgon är det 5 timmars uppsatsskrivning med endast bensträckare och pisspauser. Så jag gick på ICA för att ladda upp inför morgondagen, gifflar, äppelmer, XL risifrutti samt en påse lösviktsgodis.

Min utmaning är att ha minst 0,1 hg godis kvar tills imorgon. Att ha 5 godisbitar kvar är också bra. MEN, påsen ska icke vara tom. Imorgon behöver jag godis så jag får inte äta upp det ikväll.

Kan jag klara't? Det är bara Gud som vet.



 

frökenjohansson


Skäggbiff, pälsburgare, krusidulla, fritös

Åh-åh, vad det är skönt att va naken
Vädra skäggbiffen och svänga på baken
Åh-åh, vad det är skönt att va nakeeen.

Jag är inte naken. Men jag kom bara och tänka på den där låten och sedan slog dig mig hur oanpassad den är för oss kvinnor. Kände att "vädra skäggbiffen" kanske inte var det bästa sättet att göra om det till en tjejlåt, men det kändes som om det vore motsvarigheten till att vifta med snabeln så då blev det så. YOU HEARD ME.

Tacka vet jag susning.nu

SERRI. Nu ska jag krypa ner framför tvn med lite fika, that's the way aha-aha I like it aha-aha.


frökenjohansson

Fröken Johansson in action

Som de flesta vet så är jag en fotbollstjej, en Alsenbrud, en vänsterback. De som inte vet har antagligen downs.

Igår var det träning på Jämtkraftarenan och eftersom vi har en väldigt kool hemsida så tog jag med mig kameran så vi kan lägga in lite fräscha bilder. Eftersom fotboll en ganska stor del av min fritid så tänkte jag visa vad jag gör 3 gånger i veckan, 4½ timme sammanlagt + resor.



Vi kallar den bara Natta in action. Natta är nästan alltid i action.



Här krystas inga bebisar, det är situps.

Ett exempel på en klassisk målchest, man behöver många alternativ som vänsterback.
 


Kolla min PENDEL, dålig pendel - dåligt skott.



När jag blir arg på mig själv, då lägger jag mig ned i fosterställning en stund.

frökenjohansson

Den finaste promenaden på länge

Det hände något alldeles extra när jag gick hem från Hemköp för cirkus 45 minuter sedan. Jag såg Östersund i sommarperspektiv! Det var helt underbart. Jag kunde se och känna asfalten, jag kunde känna en ljummen och frisk doft av trädens blad, jag kunde känna kvällsvärmen, jag drog in en djupt andetag medan jag fortfarande såg i sommarperspektivet och kände mig väl till freds.

Det var definitivt den bästa promenaden på lääänge, åh så läääänge.

Apropå mitt tidigare besök på Hemköp, vad sura kärringar kan trycka på mina knappar alltså. Hörde hur hon sa till kassörskan, som hade fullt upp med en super-kö, hur hon hade missat på ett slags erbjudande, hur hon inte hade fått de där två drickorna för 32 kr istället för 28 kr ungefär.

ALLTSÅ SHIT! Hur kunde hon? Avskeda henne, råna henne, döda alla hon älskar! Eeeeeller varför inte bara bita i det sura äpplet och låta de där 4 kr gå till affären för deras fina utbud på havremjölk.

frökenjohansson

Jag har blivit rånad

Då var det slut på ledigheten, härligheten och ätningen. Om 1½ timme så far vi hem till Ekeberg, packar om, byter om, far till stan, tränar på Jämtkraftarenan, åker tillbaka till lägenheten, duschar, pluggar. Åh, fun-fun!

Jag sitter fortfarande och är lite sur för att man skulle ställa FRAM klockan till sommartid i natt. Vilket jävla lurendrejeri att sno en timme bara sådär! Speciellt när man önskade att man hade 24 timmar extra istället, nej, då snoooor man en?

Jävla sommartid.


frökenjohansson

Autografsignering ev. i mitten av juli

I torsdags tog min nya karriär start och det blev en fin avspark, jag är famous_girl nu, så att säga.

TACK! radio Jämtland 100,4.


frökenjohansson

Snart.. får.. jag.. skrattaaa



Snart kan man skratta åt det, det har bara gått ungefär 2 timmar än efter den här incidenten. Men det börjar pirra lite i magen nu, men inte än.. jag... får....inteee... skratta....

Pappa började skrika som en tjej mitt i en eldsvåda, mamma och jag blev chockerade och sprang och kollade. Då satt han där på rumpan och lät oerhört bedrövad där han satt med sockarna full med vit färg.. och golvet. Pappa skrek, mamma skrek på pappa, pappa skrek på mig, jag skrek på pappa, mamma skrek på mig, jag skrek, mamma och pappa skrek på mig igen.

Det låter inte så kul, men i efterhand är det riktigt kul, speciellt när man tänker på biten då alla skrek på varandra. Jag har redan börjat slipat på en fräck kommentar som jag ska lägga ikväll, som en bomb. Eller en efter-indicenten-ice-breaker. Ungefär på samma sätt som jag och mamma idag kan håna pappa efter ett utbrott som han fick när han skalade potatis hemma och kastade dem på väggen så att det blev potatismärken.


DET var kul.

frökenjohansson

Ingen återvändo nu

This is it. Jag anlände igår vid halv sju tiden till stugan och oj, vilken chock jag fick! Mamma och pappa har målat om halva stugan här inne och det är alldeles vitt och fräscht, inga monsterbestick som hänger på väggen, inga opassande hyllor eller ugglor som hänger i hörnen. Det är fint.

Men nu är det dags, tagga, tagga och återigen tagga. För no merci, nu ska projektet sättas igång. Nu eller aldrig. Det är tajt om tid så det är bara att köra.

Fan, vad otaggad jag är.





Den här pruppen har suttit i mitt knä i kanske 10 minuter, där jag sitter på en liten trästol. Hur lyckas han? Ingen aning. Men han är så mysig, he's my guy.


frökenjohansson

När är det dags att demonstrera

Det är nog första gången på länge som jag har ont i magen för fredagen och helgen som väntar. Sedan när började man få ont i magen för att det är helg? Jo, sedan idag då man faktiskt insåg att helgen kommer att spenderas inlåst i stugan tillsammans med datorn och projektarbetet som ska vara inne på tisdag och som jag inte ens börjat på. WAY TO GO JOHANSSON!

Inte bara det, på onsdag är det nationella i svenska, 5 timmars uppsatsskrivning så då följer häftet med till stugan också, så man kan få lite kött på benen innan.

En annan sak är att det är "Earth hour" på lördag...... och jag är i stugan... mitt i ingenstans... och får inte se själva grejen.... kändes lite trist, även fast jag bara ä-ää-ä-ääälskar att vara i stugan i Olden. Fin länk, nu vet ni vart jag kommer befinna mig. MITT I INGENSTANS.

Dags att faktiskt läsa igenom mitt Arne Weise-tal som jag ska hålla imorgon inför i princip bara okända, nästan. Åh, vad jag längtar alltså! Happy_girl91.



Nattaaaa demonstrerar, Nattaaa har fått nog,
Nattaaa vill ha frihet, nu flyr hon ut till skogs.


frökenjohansson

Norrländsk vår

Det var ju faktiskt så att jag imorse skulle skriva ett inlägg om hur jag skulle vara fri från sånt där svart ögon-gegg som vi kallar mascara och sedan gå ut genom husdörren, kliva ut i solen, öppna ögonen försiktigt som en nykläckt fågelunge, se upp mot den blåa himlen, le lite grann för mig själv, sträcka på armarna och gnussa mina små ögon i den värmande solen.

Sedan när jag av någon anledning kikade på min temperaturmätare som jag har på mitt datorskrivbord och såg till min förvåning att den visade -23 i Östersund och då blev jag så chockad, slagen som mot marken och rebellisk så jag publicerade inte det där hyllningsinlägget till den varma vårsolen i ren protest.. mot de där -23 och den ovarma och ovåriga solen..

Istället gick jag ut, drog in den kalla kylan genom näsan så att näshåren nästintill frös fast där inne, andades ut genom munnen så att det blev till ett fult och vitt rökmoln. Norrländsk vår kallar vi det. Eller bara ren kyla.



 

frökenjohansson


Träning när det är som bäst

Om 1 timme och 10 minuter så börjar uppvärmningen vilket sedan övergår till arm- och magstyrka, spel utan mål, kanske fyrkanten, lite jonglering, spel med mål och avslutningsvis en s.k. idiot. Det är verkligen en idiot. En idiot-löpning med idiot-syfte. Cirkus.
 
Ändå brukar jag längta till de här träningarna, lite galet att man längtar till att svettas. Men det är skönt att röra på sig, både för att då vet man att man kan äta de där bullarna när man kommer hem efter skolan OCH att kroppen mår bra av rörlighet.

En annan sak som är skönt med de här träningarna är att under de sammanlagt 4½ timmars träning i vecka så behöver man inte tänka på annat än att springa och ge järnet. Man behöver inte klura på massa skoluppgifter och få ont i magen under de här timmarna och oj.. vad jag njuter av dem.

Sedan är det ju så att jag älskar fotboll och jag älskar laget. Så vad är det att inte längta till? Då kan jag ta den där idiot-löpningen med idiot-syftet.

Dags att springa till bög-macken för skjuts. Ses rå!

frökenjohansson

Hermafrodit i trasiga jeans



Aldrig förr har jag fyndat ett par jeans för 99 spänn och aldrig förr har jag köpt ett par jeans som har trasig dragkedja. Men nu har jag gjort'e! Ska man vara nöjd eller ska man bara slå sig själv i pannan? Jag väljer både och.

ÅHÅÅ! Det kanske ett bra ämne till argumentationstalet som ska hållas på fredag på retoriken - Köpa eller inte köpa? Dra upp dilemmat och sedan argumenterar för eller emot?

Emot: 99 kr på ett par byxor som man måste ha långtröja eller linne till vilket ändå innebär ungefär 99 kr till - 198 spänn? Fortfarande utan dragis?
För: Vädra vecket är aldrig fel! Nu tar vi bort våra dragkedjor, KOM IGEN ALLA KVINNOR! 

Äh. Jag kanske ska köra på "Arne Weise i klockan 15 på julafton, tack" istället.


frökenjohansson

Hur kan något sött bli så osött?

Ni kanske kommer ihåg att jag berättade i ett tidigare inlägg att två av våra duvor har haft sex? Och att vi fick två ägg? Och att äggen har kläckts? Nej, det sista har jag ju faktiskt inte berättat.. men det har dem och vi fick inte två söta duvungar, nej, vi fick orangehåriga och kroknäbbade monster.




Så här söta var dem först.. NAAAAAAW, ÅÅÅH VAD SÖTA ÄGG SÅ SMÅA OCH VITA OCH OSKYLDIGAAAAA!









 

Några veckor senare.. AAAAAAAHHHHHHHH! DET ÄR SMÅ DJÄVULAR, DE ÄTER MIN SJÄL INIFRÅÅÅÅÅÅÅÅN!!


Grattis mamma och pappa till tillökningen förresten, mamma de har ditt hår och pappa de har dina ögon och krokiga näsa. Kul.                                 


frökenjohansson

Jag föredrar tonfiskskattmat

Nej, jag kan helt enkelt inte komma på något som rimmar på "smak" förutom brak.. eller rak? Bak? I alla fall så fortsätter jag inte på min låt, men jag kan berätta att kattmat åt jag och hundmat. Jag föredrog inte torrfodret, hellre tonfisken.

Sedan gick jag nöjt runt med grills, stavning var onoga, av folie på både under- och nedertänderna. Det var roligt, för det var nog ett av de få tillfällena man kan känna sig cool även fast man inte kan säga "s".

Ja, det var en bra kväll.



Igår for jag hem och plockade fram pyssellådan under "Robinson" och "Jag vet vad du gjorde förra lördagen" vilket resulterade i en stickpinne. Ni vet, en sådan som man stoppar i muffinsarna eller potatisen. Nöjd tjej, äntligen har jag plockat fram pyssel-tjejen i mig.


frjohansson

Freshgirl_91



Fredagkvällar är min grej
Jag blir som världens galnaste tjej
Jag åt kattmat med fisksmak


.. fortsätter på min låt imorgon.


Do you remember when we first met I sure do

Minns ni den här mannen? Han har förövrigt ringt 6 gånger på cirkus 2 timmar nu. Han har tydligen inte bara problem med att svara i telefonen och föra en vettig konversation, nej, han kan tydligen inte slå mer än ett nummer heller.

HAHHAHHAHAHAHAHA

Nu ringde han precis för 7 gången. Vilken man, vilket freak, vilken inkompentent knöl.

Sluuuuuuta riiiing miiiiiiiiiiiiiig.


 
.... 10 minuter senare - 8 gånger.

Jag mötte en säljarsjäl

Idag blev jag utsatt för Annas säljarkänsla. Ja, Anna är butiksbiträdet på Glitter där jag idag tillsammans med Mia och Emmi skulle inhandla ett par örhängen, hade jag tänkt. Väl framme vid disken så började hon först kasta fram en liten påse med extra örhängspluttar (har inte lärt namnet för dem än) och övertalar mig direkt om att det är jättebra att ha för man tappar lätt bort dem. "Eh, aaa.. det har du ju rätt i. Okej, jag tar dem!" + 15,90 kr.

Efter att helt utan något som helst inflytande i det 16 kr extra, vilket jag inte ens visste först, så började hon med sitt bonuskort-snack. "Handla för 20 kr till och du får 1 stämpel av 8!" Jag ville bara ha mina örgängen så..  "Jag ska ha ett sådant, men inte här.. men jag brukar inte handla här så.. eller okej." Jag köpte ett träningshårband som jag absolut inte behövde eftersom jag redan har 27 st.   + 34,50 kr 

64,90 + 15,90 + 34,50 = 115,50 kr.

Nästan dubbelt så mycket blev det till slut.
Jag är inte så snål, men jag blev ganska häpen av hennes totalt oklanderligt utmärkta säljarsjäl. Bra Anna, jag passar mig för dig nästa gång.

frökenjohansson

Gå ut och beröm världen

Hur skönt är det att få beröm? En enkel fråga med ett enkelt svar. SUPPER-GÖTT! Igår baddade jag i beröm.. så mycket beröm fick jag kanske inte men beröm fick jag allt och oj, vad jag sov gott inatt. Så gott så att jag kunde pallra mig upp halv nio fast jag börjar 12. M-m.

Jag anser att man borde få beröm oftare, för saker som kanske inte är det första märkbara också. Igår fick jag några "Jättebra Natta!" och en "En jättebra träning igen, Natta, bra." Det var inte så mycket men nog baddade jag i det.  

Så jag uppmanar er att badda i det beröm ni får, stort som smått, för det stärker en i vardagen. Vilken klyscha, men det är sant och det vet ni också. YOU HEARD ME! som jag brukar säga.

Sedan ska man inte bara gå runt och badda i sin egna beröm utan även ge beröm, äkta beröm menar jag då och inte beröm bara för att vara schysst. Det kan vara vad som helst, något som man anser att personen gör bra.

För ni anar inte vad de där orden som kan tyckas vara så små för dig själv kan vara så stora för den andre.

Så idag vill jag att vi alla berömmer 3 olika personer för 3 olika och bra saker. KåMe åN!



frökenjohansson.

Fysisk smärta

Idag tänkte jag berätta vad fysisk smärta är, på ett litet men ändå så smärtsamt sätt.

ATT BLI RIVEN I ARMHÅLAN!

Det ni, det är fysisk smärta! Speciellt när det är av en vass hundklo och det första som sker på morgonen. Fysisk smärta.
Sedan när man är lite lätt stressad, stress resulterar i svett i armhålan. Fysisk smärta.
För att försöka hindra en obehaglig svettlukt så drar man på sig lite deo. Fysisk smärta.
En tidig morgon är en kall morgon, då tar man på sig sin nytvättade och stickiga tröja. Fysisk smärta.

Mina vänner, idag har jag känt på fysisk smärta.

frökenjohansson

Test för socialt handikappade

Varför ska människor som är helt och hållet socialt handikappade jobba med telefonsamtal? Jag fick nyss ett samtal från en herre, en man, ett freak. Han visste typ inte ens varför han ringde, vad han ville, vad han skulle säga, han visste däremot att han ringde från Comhem angående mobilt bredband och att vi har det här hemma.

Sedan var det ganska tyst i luren förutom mitt osäkra skratt.. "heheehe, okeej... heheheh, ja?" och hans "eeeeeh... aaah."

LÅT INTE VEM SOM HELST GÖRA TELEFONJOBB! Vill jag uppmana om.

Innan de anställs, gör ett test. Gör ett test på om de först och främst i överhuvudtaget kan lyfta en telefon och säga "Hej!" med en trevlig ton, sedan kolla om personen i fråga kan komma fram till saken.. själva grejen med samtalet.

Sedan kanske du kan anställa han/hon/den/det.

SPANK YOU.
stoja pjussaj aljehopa
frjoh.

Vilken underbar dag, hela solen lerrrr

Igår var kameran framme i det fina vädret. Först låg man och stekte lite lätt på ett renskinn ute på gården, skönt, sedan tog man en promenad med hundarna i skogen, skönt, sedan åkte man in till stan och hade träning på Jämtkraft arenan, också skönt.

En skön dag, helt enkelt.





Nu sitter jag hemma och äter Polly och pluggar INTE på engelskan tills imorgon. Åh, vilket livsnjutare jag är.

fj.

Här kommer Natta-Patta, tjolahopp tjolahej tjolahoppsan-sa

Det är störtskönt att börja 12.10 på måndagar, blir nästan som en långhelg. Hm, undrar om jag ska ut på söndag? Hehehhe, närå. Fast det skulle vara störtkul! Bara för att. Jag ska nog prova i slutet, när sommaren är här.

ÅÅÅÅÅÅHH. Sommar. Ser ni bara på ordet? Säg det högt för er själv nu och lyssna på det istället... sommaaaarrrrr.. m-mm. Jag dreglar lite. 

Den här veckan blir hektisk. Mamma är på jobb så jag måste pendla emellan några dagar vilket innebär att jag åker hem idag, åker in imorgon med 06.55 bussen om jag inte hinner falla i koma, stannar ev. tisdag, åker hem på onsdag, åker tillbaka torsdag med samma äckligt tidiga buss och... jaa, så långt vet jag just nu. 

Men jag kan klara't, jag måste klara't! Det jobbiga är bara att släpa på datorn framochtillbaka, på skolan och på bussen. Jag är så bortskämd.

Jag har ändå bestämt mig för att den här veckan ska bli great, med stort g. Hur och varför? Ingen aning, men det är dags.

frjoh.

En olycka, flera olyckor




TINGELING-TINGELING COME ON BABY SHAKE THAT THING!
Kanske bäst på melodifestivalen igår. Kom igen, vi skickar det här teamet till Ryssland istället för.. hon.. opera-bruden.




Det här kommer nog aldrig att bli tråkigt. Såhär på söndagen vill jag ge en eloge till Nile City 105,6 och Robert Gustafsson.

Låt oss nu se klippen och skratta tillsammans.

frökenjohansson

Hesten, eller pesten, vann melodifesten



MEN ÄR DET ETT JÄVLA SKÄMT ELLERRRRR?!

Det var ungefär den sämsta låten under hela melodifestivalen. Jag skrattade första gången jag hörde den på en av deltävlingarna samtidigt som jag sänkte ljudet, jag satte skrattet i halsen och tystnade av chock när hon gick direkt till final och jag nästintill grät, skrek och ställde mig själv frågan "VAD I HELVETE?! SKÄMTAR'UUUUU?" när hon vann hela skiten. Ja, skiten.

All right. Jag är inte insatt i melodifestivalen men kvinnan ska ju trots allt representera vårat land!

Om inte annat så kommer den här låten passa perfekt till årets Pridefestival. Hela Sveriges transor skuttar av glädje och skålar med deras champangeglas i denna stund.

Jag tror jag ska pröva ställa upp nästa år.


frökenjohansson

I värmen står luften dödligt stilla



Helt ensam hemma i Offerdal idag, förutom hundarna och det är ju galet vad skönt det kan vara! Ligga och steka på brorsans skoter, spela lite gitarr och samtidigt pressa lite lätt i solen. Det är möms. 

Fast det varade inte så länge, eftersom jag efter ett tag insåg att det fetaste molnet på himlen började täcka solen. Jag prövade blåsa bort molnen som de gör på Loka reklamen, men det funkade bara den första gången.

M-mm-mmm, LUNCH.

frökenjohansson

De kallar det ombytta roller

Är det fredag idag ellerrrrr?

Alltså, idag gjorde jag något som jag vanligtvis aldrig brukar göra. Något som jag i princip aldrig gjort. Om jag tänkt tanken så har jag fått dåligt samvete. Men idag gjorde jag det. Idag skolkade jag, från retoriken.

Jag, Nathalie Sara Johansson, skolkade. Visserligen sov min mamma hos mig inatt i stan och jag berättade situationen att jag har inte gjort det jag egentligen ska, eftersom det är två veckor kvar tills jag ska framföra det och sedan förklarade jag att flera jag kände inte skulle gå.

Jag fick inte mycket till svar eftersom hon var alldeles för upptagen med facebook och ja, min mamma är större facebookare än mig. MIG!

Därför smsade jag henne en kvart innan lektionens start "Ska jag gå på lektionen eller ej?" och tillbaka fick jag ett rakt "Ej". Så jag gick inte. Min mammas förtjänst, tack mamma.


LOVE YOU.
◊ frökenjohansson


Smart på ett osmart sätt

Här sitter jag, känner mig smart och lyssnar på "Ledarskap del 4". Efter den kommer del 5 och sedan tre korta sammanfattningar. Allt detta har jag själv läst in från ett häfte och går runt i lägenheten och lyssnar på. I bakrunden har jag lite vågbrus och delfinkväk, det som kallas relaxmusik.

JAG ÄR SÅ SMART.

Ännu ett hett tips from the master of heta tips. Det är iallafall vad jag skulle kalla mig själv med tanke på de senaste inläggen. Middagstips och instuderingstips, vad kommer näst? Ingen vet, inget vet.

Lame. Jag ska tralla vidare och lyssna på sammanfattningarna. Ses. 
frjoh.

Jag vet att du är sugen



Dagens höjdare: Min kreativa middag.

Bara för att jag för en gångsskull faktiskt njöt rakt igenom hela middagen så ska jag ge er receptet på min alldeles egna specialitet. Jag är nya Gordon Ramsey.
 
Väldigt viktiga produkter:
- 7 köttbullar 
- Lite bulgur från gårdagen
- ½ äpple
- ½ apelsin
- Kräm FRÄSCH

Viktiga instruktioner
Stek köttabollarna. Skär upp äpplet och apelsinen, blanda med bulguren. Lägg upp bulgurblandingen med köttabollarna, tillsätt en klick KRÄM FRÄSCH och vóila!

Superlätt, supergott.

◊ frökenjohansson.

En dålig vana

Idag ville jag skratta och gråta samtidigt efter min redovisning, som gick.. ja, rakt ned och skakade hand med djävulen själv. ALLTSÅ DÅLIGT. Nej, jag trodde aldrig att det skulle gå särskilt bra, men kom igeeeeeen?

Istället för att sätta mig i datasalen och börja på den nya projektet "Afrika" så tog jag mina grejer och vandrade hem, två timmar innan schemat slut. Man får det, om man vill.. faktiskt.. 

Jag gick hem, tog på mig myskläderna, tog ett äpple, satte mig i soffan, startade tvn och försökte sluta älta. Icke, här sitter jag 5 timmar senare, ältar och är fortfarande lika bedrööööövad.

Apropå tv så såg jag spy-Eva på "The Tyra Banks show". Det var tydligen Youtube tema idag. LOL

frökenjohansson

There's a hero if you look inside your heaaart

Jag är en sån miljömedveten människa. Idag på väg hem från skolan gick jag och tuggade på mitt lunchtuggummi och impulsivt ville jag spotta ut det på backen med icke, då slog samvetet till och sa "Nej, Nathalie. Du vet bättre än så. Tänk på miljön."

Vilket jag självklart gjorde.

Så jag gick de sista 100 metrarna, klev in i lägenheten, gick till papperskorgen, spottade ut tuggummit och kände mig till freds. Vilken hero jag är alltså.

Sedan kan man ju slarva med själva sorteringen på soporna, åker ogärna kollektivt och använder mer toalettpapper än nödvändigt.

Men jag slängde ju trots allt mitt tuggummi i papperskorgen.

frökenjohansson

Nödens lagar tar ingen hänsyn

Aldrig förr har jag varit med om situationen jag nyss var med om. Nödens lag kallade och jag insåg ganska snabbt att det var slut på det väldigt nödvändiga papperet.

HAHAHAHAHAHHAHAHAHA

Paniken! Greppa hunkan och spring, eller spring i den mängd man kan, för att köpa toalettpapper. Tack och lov var det ingen lång kö. Där kom jag med Serlas nyaste papper och post-it-lappar som jag hittade vid samma hylla.

HAHAHAHHAHAHAHAAAA

Tanken slog mig, vad gör man om man inte hinner till en affär? Ska man springa till grannen och fråga "Hej, ursäkta skulle jag kunna få låna 12 rutor toalettpapper? Det är lite kris, hehe."

Det är värt att fundera på, för rätt som det är så står man där utan papper och nöden kallar utan någon som helst nåd..


fröken johansson

Dagens Natta



Dagens outfit. Det kanske är något jag ska börja med, läst många fina fjortisbloggar på senaste tiden och lärt mig att det är ganska populärt att visa upp sina kläder för dagen, skriva vart man köpt dem så andra har chansen att skaffa samma look och sedan visa upp detta med en klaschig posé.

Vi kan kalla det ALLT-I-ETT.

Nä. Så roligt är det faktiskt inte att se vad andra har för kläder, så jag tänkte istället hitta på något nytt och först och främst visa dagens expression och sedan dagens thing.

Dagens expression: Uttrycker stress, lite galenskap mixat med nödighet.
Dagens thing: Min döda och begravda farmors halsbandsklocka som har börjar funka efter 6 år.

fröken johansson

Det börjas direkt alltså

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH.

Jag har totalt missat att romanen skulle vara klar idag, jag har läst 57 sidor av 172. BRAW! Bara det är ju nästan värt en applåd, så slå ihop era små russinhänder för mig nu, okej?

Annars står min temperaturmätare på 20 grader i solen nu, det är nästan så att jag känner lukten av tussilagos som kryper sakta men säkert upp ur jorden. MÖMS.

Sammanfattningsvis så har det här lovet varit ruggigt bra faktiskt, tro det eller ej men dagarna lite smått isolerad i stugan var de bästa dagarna. Jag tror jag ska flytta dit.

Om inte annat så - T5W-brudar.. jag ska fixa ett helgmys där någon gång framöver så att ni förstår vad jag menar.

/frökenjohansson

Picasso kan ha varit en släkting

 

Det här är precis vad jag sysslar med när jag borde plugga - jag filosoferar och ritar. Jag ritar mest hår.

Ja, egentligen är det ingen vardagssyssla, nej, det är något nytt påhitt. Sen hade jag tänkt att jag ska börja pyssla också, jag ska göra egna halsband och inredningsgrejer. Typ.

Det har jag faktiskt gjort förut, jag har gjort ett hjärta som mamma säljer i sin butik för 69 kr.

69 SPÄNN ALLTSÅ!

Ett liknande fast mitt är
med svart tråd och vita samt genomskinliga pärlor. Jag kan göra ett åt dig för 69 spänn.

OBS! 1. Nära vänner får rabatt, 8%. 2. Går ej att pruta på.

◊ fröken johansson.


Kissie goes kiss

Jag har varit på toa två gånger på 5 minuter och jag är fortfarande kissnödig. Kikade in Kisses blogg, eller vad hon heter för första gången och såg en videoblogg.. kan vara därför jag är kissnödig igen.

Jag ska kanske försöka fixa min cam så kan jag också börja videoblogga, få er kissnödiga.



◊ fröken johansson

Nej, det är ingen vanlig da' för det är världens tråkigaste sönda'

Oj, oj, oj vilken busy woman jag har varit de senaste dagarna. De som tror att jag tagit tillvara på tiden och faktiskt pluggat borde ha rätt, men de har fel. Nej, jag har gjort så mycket annat som att sitta framför tvn en hel fredag kväll samt natt, spelat DM-match, ätit födelsedagsmiddag, umgåtts och helt och hållet lämnat allt som har med skolan att göra åt sidan.

Jag har tagit tillvara på tiden, fast på ett annat sätt.

Det betyder att denna dag, som vi kallar söndag men egentligen är en "förbered-inför-veckan-med-vila-blandat-med-plugg"-dag. Så det är vad jag ska göra - vila och plugga.

TRÅÅÅÅÅÅÅKIGT.

Så tråkigt så att det kryper i mig. Så tråkigt så att jag bara tänker på mamma som är i hemma i Offer och gör gammelfarmors totalt och rakt igenom underbart goda skorpor idag. Hon är säket bränt dem, eller glömt att vända på dem, de är säkert mjuka.. och håriga.. eller bara totalt och rakt igenom helt underbart goda.


/frökenjohansson

Själv-mys


Bekväm skjorta, smidig håruppsättning, nytt te, fet tidning och aputtrycket. Vad är det att inte gilla?

Jag kallar det själv-mys eller egen ompyssling. ELLER min fredagkväll.

/fj.

Det finns i generna

KLART FÅGLAR HAR SEX och klart jag vet det.. min pappa också. Han vet allt. Det är som ne.se, ställ bara din fråga om t.ex. regeringen och sedan, om du är medlem eller i detta fall familjemedlem, så kan du välja längd på informationen - lätt, lång eller kort.

"Lätt" brukar vara ur funktion ganska ofta, så även "kort".

Idag fick jag även uppleva en ny sida av min far. Dagens, snarare senaste halvårets, ärende var att köpa en datorväska och idag for vi till Lillänge, vi hamnade slutligen på OnOff där jag stod och velade som alla andra gånger.

Ska jag köpa den svarta, stilrena eller den bruna, mönstrade? Jag prövade ringa min hjälpreda och rådgivare, mah mum, men fick inget svar. Ett alternativ kvar.. fråga mah pap.

"Jag tycker den bruna, den är mer CHIC vilket passar dig och det är som mer en ACCESSOAR."

WHAAAAAAAT?! Han övertygade mig fullkomligt. Totalt. Vilken man.


/frökenjohansson.
  

Jag har tappat stinget

Även att två av våra
duvor har haft sex så nu har vi två bebisägg i duvslaget. Sedan kom jag på mig själv.. fåglar har inte sex?! Det är värt att googlas.. "fåglar befruktingsprocess".. funkar inte.. "fåglar göra ägg".. funkar bättre.

"Alla fåglar lägger ägg. Omedelbart efter att ägget befruktats inne i fågelhonans kropp, börjar fostret utvecklas. Fosterutvecklingen kräver en hög och jämn temperatur, och sedan ägget är värpt tillförs denna värme ofta av båda föräldarna genom ruvning."

Så de har alltså någon slags sexakt? Om det hade varit för två år sedan så hade jag vetat, jag var så mycket smartare då. Jag tyckte inte att bensin luktade lika gott då som idag och då hade vi biologi i skolan.. sex och samlevnad bl.a.
 



MER SEX OCH SAMLEVNAD ÅT FOLKET!
Med inriktning på fågel-sex.
/frjohansson.



 


67 korvar

hej
jag tog en sväng och gick upp till nathalie innan jag tog och åt 67 korvar då jag ätit upp all  kovarna så jag var mätt  orkade jag inte gå.
kusin sofia 

Jag fick nyss besök av en riktig storätare, tydligen, som fick bli min gästbloggare idag. Hon har ingen blogg ännu men håll utkik efter tjejen som åt 67 korvar, hon kommer att bli stor. HEHEH, ordvits!

/frökenjohansson + sofia 

Helt onödigt men helt underbart

SÅ JÄVLA SSCHÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖNT när man kan radera bokstav för bokstav i mitt lilla "what-to-do" anteckningsblock som jag har här på sidan av min fin-fina dator. Där har jag skrivit upp ungefär alla läxor, prov och inlämningar som ska göras en tid framöver. Nu fick jag ta bort en och det känns f-a-n-tastiskt! Heheheeeheeheheeee.

HEHHEHEEHEHE.

Om jag hade haft lite ork, lite lust att sitta någon extra minut vid datorn så hade jag lagt upp världens roligaste bild här nu. Så att ni får skratta och känna glädje precis som jag känner nu-nuuu-nuuuu. 

Nu ska jag göra en helt ny kategori, den ska heta "Schön-schönt".

HEJDÅÅÅÅ.

 /frökenjohansson

Dag numero 3 in Olden



Dagen är förvisso inte slut än, långt ifrån slut, men det var såhär den började i alla fall - på skidor med hund. Så nu har jag laddat hjärnan med friska syremolekyler och det ska vi använda oss utav.

/frökenjoh.

Apropå att inte skriva mitt fulla efternamn så kom jag precis på att när jag var liten flicka, gick kanske i 1an till 3an, så var det en kille som jag inte gillade alls som hette eller heter Johan. Han var dum, han ljög och sa dumma saker. Det gör han fortfarande, men det hör inte hit.

Saken är den att när jag var i den åldern och skulle skriva mitt efternamn som händelsevis börjar med just Johan så valde jag att hoppa över en bokstav, te.x. n:et i Johan och skrev först "sson" och la tillsist till det där n:et BARA för att jag inte skulle skriva hans dumma namn - Johan.

Det var inte lätt att heta Johansson som liten, vill jag lova.


/fröken JOHANSSON

Veckan som kommer med överraskningar

PMS brings humörsvängningar. Ja, jag sätter inte emot.

Mitt humör ändrades från illaluktande lösbajs till Marabous finaste choklad på ungefär 10 minuter. Jag stängde av tvn fast mamma ville kolla, jag tänkte kasta potatisen i väggen bara för att den inte ville vara kvar på gaffeln och när jag insåg att senapsflaskan jag tagit var gammal så blev jag först barnslig och ville inte ens ha senap, fast det fanns en ogammal flaska. 

När pappa började äta körsbärstomaterna så kom jag på världens skämt "HÖHÖH, pappa.. du måste vänta lite, de från Guinnes rekordbok har inte kommit än.. höhöö, du vet dom som.. stiftar? rekorden.. höhöö." Sedan stoppade jag en tomat under läppen som en snus, tyckte det var minst lika kul. Efter det råkade jag slå omkull pappas tomma plastglas så att det hamnade i hans tallrik, utan att han såg det, vid det här laget så skrattade jag så mycket så att jag faktiskt dregglade. 

Där är jag nu. Någonstans emellan kanske. Jag kämpar emot humörsväningarna och försöker hålla i mina egna tyglar idag. 

/frrr-frr-frr-fröken yo-yo-yo-johansson.  

Fuck you very much



En ny favorit - Lily A-a-a-a-allen, folks! Lyssna bara på denna goding... och fuck you, så länge.

En rumpa →  ω

/frjohansson


Dag numero uno in Olden

Här sitter jag och lyssnar på Lily Allen och Veronica Maggio omvartannat, löser sudoku och känner mig fullt belåten. Nu serverades kaffe och nyss tog jag några godisbitar, nu när man upphävt godisförbudet - livin' the dream.

Nästan i alla fall, om vi räknar bort alla 8 uppgifter som ska göras under de här dagarna också, men det skriver vi inte om här.. de funderar vi inte på, inte just nu i alla fall.. för jag lever ju drömmen.

Utflykten blev kort men härlig, åkte skoter för första gången den här vintern. Galet! Sedan var jag ut första gången på dagen om man bortser från dassbesöket 10 imorse. Också galet! 



Kool_girl91 med pappas väldigt exklusiva solglasögon i det molniga vädret, spretande flätor, brorsans gammel-gamla jacka, varm choklad i ena handen och en kakbit i andra och underbart sällskap. Njutningsgraden lyser nästan genom glasögonen. 


/frökenjohansson

I'm back

VÒILA! Jag har inte avlidit. Jag har varit för upptagen för att blogga helt enkelt, för jag har kikat på dans- och musikprogram, sålt lotter och varit involverad i fiskvägning, kollat på mer tv, umgåtts med nära och halv kära, åkt bil, installerats i stugan, kollat på film igen, ätit massa onyttigheter, inte pluggat men myst en hel del.
 
För det är precis vad man gör här i stugan, tar sig tiden att ta det lugnt. Jag har inte ens borstat tänderna än, nej, för här tar man allt med ro. Vem vet, jag kanske blir sugen på en till godis snart?

Man tog på sig, eller rättare sagt fick, rollen som fotograf under pimpeltävlingen som var på Mussjön som ligger nedanför vårat hus och det uttalas möh-sjön och inte mus-sjön.   



Nu ska vi ut på en liten utflykt! Varm choklad, vanlig choklad, en stor kaka och ett glatt humör är med.
Hör av mig senare!

/frjohansson.


RSS 2.0