Kvällen till ända

Sista april blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men den blev mysig i alla fall. Kom hem och grillade, åt och njöt, sedan tog jag och ma-ma golfen på en ganska lång runda runt Offer. Den där andra växeln är lite klurig.

Körde i alla fall inte med handbromsen i denna gång, som förra året. BRAW! tyckte jag att det var, gott luktade det också efter 5 km.

Fett med trötthet, yó! Nej. Men nu ska jag sova, måste vara pigg inför morgondagen för jag och ma-ma har planerat en hel del aktiviteter. "Så-kul-så-att-man-kanske-kommer-kunna-skvätta-lite-i-byxan"-aktiviteter.

Det är något med att kissa i byxan alltså. KUL.


 

Sov sött, släpp en prött!

Mmmmm


Herrå fools

Vilken självdisciplin jag har! Nu har jag diskat, dammsugat, skurat och dammtorkat lite. Det luktar nästan fräscht här nu! Hehe.

Väskan börjar bli klar, tur att brorsan kom tidigt imorse och kunde hämta de andra två väskorna med tvätt, matchkläder och lite kläder inför fotbollshelgen.
Jag har inte berättat om det va? Just, Alsens brudar ska på fotbollshelg i Albacken imorgon tills på lördag, äta lite gott, leka, umgås, skratta så att man eventuellt kissar på sig. Det kommer bli fun-fun. 

Nu var tanken att jag skulle packa det sista och gå på stan för att gå lite ärenden till ma-ma. Borde inte handla till mig själv men jag sitter ju här och dreglar.. vill..haa... meraaa... kläde....rr...

Vem behöver pengar? Jag kanske inte lever imorgon.


MONKI



...drr....reeeeg...eeeeel...

Månadens komplimang

Wakeyyyyy pakeyyyyy!

Valborgsmässoafton, är det vad den här dagen heter eller ska vi bara säga sista april som är lite enklare, lite bättre och lite k00lare?

Nåväl, jag har äntligen bestämt mig för vart jag ska ta vägen och hoppas på att jag inte kommer att ångra mig. Jag tar bussen hem klockan 14 och spenderar kvällen med familjen, lite grillat och majbrasa. Det är tradition, mina vänner, tradition! Vi får se vad kvällen bjuder på helt enkelt, vadsomhelst kan hända.

Annars fick man månadens komplimang igår av en väldigt, väldigt ung kis.



JAG ÄR HANS NALLE! WIHO. *LuCkYgiRl*

Tokfrans

Vänta.




DET ÄR INGEN SKOLA IMORGOOOOON JUUUUUU. Hahahoahaahahoahaahahahaaaa...

Det slog mig som en bitchclap och den var skön.

Stort NEJ-NEJ

Dagen då jag entrar hallen i lägenheten och genast känner en släng av en bedrövlig doft. Det är idag. Har jag inte tömt soporna på länge? Glömde jag spola imorse kanske?
 
Nej.

Jag tömde soporna nyligen och jag spolade faktiskt imorse. Jag fann banditen på spisen - broccolin från gårdagen. Lukten får mig att tänka på en 250 kilos man som har legat instängd i ett och samma rum i 2 års tid med ett x antal gasutsläpp som samlats och nästan bildats till en relativt tjock dimma som ligger längs takets oskyldiga träplankor.

Okej. Det luktade sunkigt och fis helt enkelt. 

Härmed påminner jag er om att inte lämna broccolin framme. Eller att ingå i ett förhållande med en 200 kilos man.


W0rd

Det är inte coolt att vara negativ. Bara att verka ointresserad.


Feministiska partiet eller Valborg

Här sitter jag med en uppgift om EU-parlamentet. Jag ska representera F!, det feministiska partiet. "Hur är inställningen till miljöpolitik? Allt fler svenskar vill införa Euro till Sverige. Vad tycker ert parti?" och "EU har stora subventioner till jordbruket. Är det bra och hur är relationen till ekologisk olding?"

Jag kunde inte bry mig mindre. Jag kan ingenting om polik, EU och jordbruk. Inte för att jag inte kan, jag är totalt ointresserad och bryr mig mer om vilken mat jag ska laga idag eller om jag ska åka på träningen eller inte.

Den stora frågan är inte hur det feministiska partiets inställning till miljöpolitk är, den stora frågan är vad jag ska göra imorgon, på Valborg.

Det mina vänner, det är intressant.


Tjejer, tjejer, massa små grejer

Finns det något roligare än triangeldraman bland tjejer? Eller triangeldraman, det kan bli en jävla katastrof, en mina som någon inom sinom tid kommer att trampa på, en sprängladdning som bara väntar på att explodera. Sedan är det en catfight som inte kommer längre än bitchiga blickar och skitsnack, spydiga kommentarer och bara ett falskt spel. 

Roligast är väl när man själv sitter där i mitten som ett fån och försöker vara någon slags ängel som inte väljer sida, som är så blåögd att man tror att alla är bra och att alla är schysst. 

Det är så tjejigt så att jag bara tänker på rosa och läppglans. Det är så tjejigt så att jag nästan skäms för att vara tjej ibland. Det är så tjejigt så att jag ibland önskar att jag kunde vakna med en penis och lite basröst, gärna en snygg raggarsträng också.

Nej brudar, nu ska jag gå drömma om min penis.


Jag bor..



Ekeberg börjar ungfär vid den stora svängen och slutar typ där bilden tar slut på vänster sida.

FIERCE!



Två rondeller och tågräls, annars känns det som ungefär samma bild.

Pic


Nationella

Gender is the topic. Equivalent is the keyword.

Trots alla vändningar, vridningar och uppvaknanden inatt så är jag ganska taggad. Nu fer ma.


Träningsmatch numero dos

Hade träningsmatch idag igen, mot KD denna gång. Ledde med 1-0 hela första och nästan hela andra tills de på något vis, inte ens gudarna vet, får in ett litet och totalt genomruttet mål när det var cirkus 4 minuter kvar. SSSSCHÖNT, kände jag. ungefär lika skönt som mina nästan-kramper som jag fick 6 gånger de sista 10 minuterna.

Jag har en såndär härlig period då man har ont överallt ungefär. Jag vet att ni vet vad jag menar. Listan kan göras lång men blir säkerligen kort tills nästa vecka.

1-1 blev alltså slutresultatet och det i sin tur resluterade i grovt bittra KD-tjejer som inte alls har någon som helst självdisciplin. Grovt kul att höra och se.

Nationella i engelska imorgonbitti, jag är nästan extas! Nej.

"GODNATT MIN SKATT"


Käääänna tro igeeeen

Helt plötsligt kom jag på mig själv sittandes och sjungandes på denna goding.



Kanske är det min favoritlåt i det omedvetna. Vem kan klandra mig? *BLinKk*

Opålitliga frisörer

Jag finner inga ord. Här sitter jag efter mitt besök hos frisören Linda på Studio Lila. Jag finner inga ord. Eller vänta.. kort? Fult? Inteallssomjagvilleha? Där hittade jag några som kändes väldigt passande.

Visserligen var det ungefär evigheter sedan jag klippte mig, typ i augusti kanske? Jag kommer inte ens ihåg när, men jag visste att mitt hår var väldigt slitet ändå. Men hon berättade i början hur hon hade tänkt göra.. "blablabla.. behålla längden iallafall blablabla". Toppen! tänkte jag, precis vad jag ville - behålla längden.

Men här sitter jag, 40 minuter senare och ser ut som ett ollon.
 


Hej! Här är jag, snart ska jag gå till skolan med min nya outfit. Hihiihihihihihihiihihiii


Nej, det tar nog 8 månader igen tills jag klipper mig nästa gång.

Vem behöver sovmorgon? Jo, jag.

Vem fan är uppe klockan 8 när man börjar klockan 12.10? Jo, jag. För jag lyckades boka en klipptid klockan 9 idag och sedan så måste man plugga till någon psykologiredovisning. Vem fan har inte pluggat på det än? Jo, jag.

Men det är så skönt. Det är så bra. Det är så slappt. Det är så vår.

Man tar dagen som den kommer och ibland kommer den full med överraskningar. Lite spänning i vardagen får man på köpet. Schi-schiiiing!



Helgens avslutning

1-0 vann vi med, schööön vinst! Fast ändå sitter jag här med lite blånagel och ryggvärk, men det var det värt. Kanske. Eller. Egentligen. Inte.

För imorgon är det träningsmatch igen, hoppas att min kära och blåa stortånagel har lite barmhärtighet. 

Jag tror att jag ska lägga mig för att sova nu, lägga mig i tid för en gångsskull och avsluta den här helgen så. Med en skön natts sömn. Så jävla wounderbart.


 

TACK OCH UT. 



 


Bra, bättre och den här helgen

Solen tog sig fram idag med, helt f-a-n-tastiskt! Så jag och Mia steg upp runt 10, packade gårdagens middag för att åka till Lövsta för att äta lunch samt se på en fotbollsmatch och självklart lapa lite sol. Det var lika mysigt som allt annat vi gjort den här helgen.

Efter det skjutsade Mia hem mig, oh yes, she did! Jag sniffar lite lätt på ett körkort inom sinom tid kanske.

Väl hemma klädde man av sig och sedan på sig stekarkläderna, klättrade ut på balkongen och stekte en stund och nu sitter man här, laddar inför träningsmatchen som ska sparkas igång någon gång mellan 18 och 19. Så nu är min blåsa laddad med vatten, precis som det ska vara.

Håller tummarna för att matchen ska gå vägen, för då blir det topp-topp-toppoäng på den här helgen. Mmmm..

Jag tackar vädergudarna också. Tack. Tack som fan.


Dagen i bilder




   

Mellan 11.00-15.00
1. Stekig_tjej91. 2. Resultat från dagens solning. 3. Tar bondebrännan till nyare nivåer.

  

Mellan 16.30-17.30
1. Sjukt nöjd där jag sitter i solen och tuggar på mitt bröd. 2. Stekig_tjej91 - igen. 3. Utstrålningen vi har säger mer än tusen ord.


.. och dagen är ännu inte slut.

Låt oss prata om livskvalitet

Det är helt makalöst underbart. Vilket väder! Vilken dag! Är det en slump att vi har till uppgift att skriva om livskvalitet tills på måndag? Nej, jag tror faktiskt inte det.

Jag vet precis vad jag ska skriva, jag ska skriva om gårdagen där det startade på The Corner klockan halv sju och slutade hemma i lägenheten klockan fyra med Mia. Den dagen var bra, rakt igenom.

Efter det ska jag skriva om den här dagen. Om hur jag och Mia vaknar klockan halv elva, kliver upp, sätter oss på balkongen och steker i solen, äter frukost, steker lite till, duschar och nu ska vi klä på oss för att gå på stan med en glass i vår mun, med sandaler av plast och inte en droppe regn.

Middagen blir kallskuret med potatissallad ev. på den inglasade balkongen, sedan kanske en tripp på stan igen med ännu en glass. Gärna en mjukglass, som Donkens nya Oreo McFlurry.

LIVSKVALITET MINA VÄNNER. LIVKVALITET.

Feeeeed meeee

Strechbyxor på. Slappt linne på. Matlust på. Tacobaren, nu jag är redo. Ha maten beredd.

Hör av mig senare!


Wendelas vårshow

Snart så ska jag ta det långa benet före till Storsjöteatern för att möta upp lite släktingar, har nämligen blivit bjuden på Wendelas vårshow ikväll. Har aldrig sett en sådan show så det ska bli kul, intressant om inte annat. Känns som det ofta brukar vara likadant när man ser på dessa dansuppvisnigar, men ma får si.

Igår åt vi. Jag och Emmi alltså, som vanligt. Men helt ärligt så tror jag att det är det bästa jag vet, äta massa gott tillsammans med vänner. Så imorgon är det först fika med Tove och sedan Tacobar med T5W, eventuellt lite mer mat senare på kvällen också. Jag gillare'.

Vi åkte på en liten roadtrip igårkväll också, med Matteooo och co. Kan omöjligt finnas ett mer passande ställe att lyssna på Abba-låtar.

MÅSTE RUSA OCH TÖMMA MUSA'. 


CAM-eltoe

 

I 8an hittade man caminställningarna.



K00lgirl_91_with_K00lcam
En period fylld med ren k00lhet.

Dobidoododoido



Skevarn' här hälsar "ät pez så ses vi imorgon."

Fisdag

SCHÖNT. Här sitter jag nyduschad, väldigt fräsch, nytränad, väldigt hurtig. 

Trots att jag packade väskan och for halv åtta hela vägen hem bara för att jag tänkte ut och springa, löpa, älga, så var det värt det. Mitt lokalsinne är inte det bästa, därför var jag väldigt skeptisk till att ta min runda i stan. Men här hemma är lokalsinnet så välutvecklat så att jag känner till varje träd och varje gren.

Sedan.. MILJÖN. LUFTEN. OBEFOLKNINGEN. Vad ska man säga? Betalar en tia till den som kan komma på ett skönare ställe att löpa på.  


 

Så jävla tråkigt.

Viruset har tagit mig

Jag gjorde det jag aldrig skulle göra eller i överhuvudtaget trodde att jag skulle göra, jag la till Dessies blogg till favoritlänkar. Som Erik Hassle sjunger - it's hurtful.

Varför? VARFÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR?!

Det är den bedrövligaste och oskönaste bloggen jag någonsin under mitt långa bloggläsande läst. Men ändå är det så otroligt underhållande så att jag nästan kissar på mig. Varje gång jag sätter mig vid datorn så kittlar det lite extra i kissblåsan och jag hoppas att mina ögon ska fröjdas med en sån här ljuvlig och hundraprocentig FjÅåårTiiZzzvideo.   



Det finns inget botemedel, det är som AIDS, har man en gång hamnat i skiten så sitter man där sedan.

Mitt motto

      

WOW! Vilken impulsgrej! Jag bara kastade mig över alla tidningar jag kunde hitta, hämtade saxen, limmet, pennor och satte mig ute på balkongen för att försöka göra något kreativt i 20 minuter. Kreativiteten i det hela kan diskuteras, men jag satte i alla fall igång handarbetet och börjar lite enkelt i mitt skapande.

Jag är inte klar hellerrrrr. Det här är bara början, mina vänner. Only the beginning, som man hade sagt på engelska.

I veckan ska jag eventuellt gå på Pandora och köpa lite pysselsaker av olika slag, jag ska börja ett nytt liv. Jag ska bli en sådan tjej som sitter hemma i soffan med filt, en kopp té, kollar på debatt eller något inredningsprogram och pysslar, läser olika tidningar och löser korsord.


VEM VILL HÄNGA MED MIG DÅRÅÅÅÅÅ?

Sätt stopp! Sätt upp det på kylskåpet!


Det här är humor. Inte just det faktum om att facebook skulle vara skadlig för hälsan, vilket det iochförsig kan vara för vissa som överanvänder det, men bara grejen att papa bear har klippt ut den här lilla notisen ur en tidning, placerat den på ett synligt ställe som kylskåpet och sedan bara väntat på att mama dear skulle lägga märke till den och hans gest.

Det här är inte bara humor. Det är sådan ironi, blandat med allvar och menande. BARA SÅ KUL. Bara så pappa.

Början som dag

En stank som inte ens gudarna känt från en och samma person. Den stanken fick jag i princip sitta i från Änge till Östersund, 5 mil. Jag gjorde misstaget att sätta mig långt fram, där alla gamlingar sätter sig av någon anledning.

Jag kan tänka mig att om man skulle ta av sig alla sina kläder och pissa på dem, låta dem torka lite och sedan sätta på sig de kläderna igen.. då skulle man lukta så som denna man gjorde, eller om man inte duschat på väldigt, väldigt länge.

Det är första skoldagen efter en och en halv veckas påsklov och känslorna påminner faktiskt om lukten som jag fick starta min morgon med - unket, surt men ändå så oundvikligt.

Ses mes.


Mmm, amerikanska bajsmuffins, m-m


Här är resultatet som jag lovat
från mina amerikanska muffins, jag tycker att jag lyckades ganska bra till utseendet i alla fall, smaken var kanske inte riktigt lika snygg men helt klart godkänt. Men som sagt, det är utseendet som räknas när man bakar.
 
 Sedan körde jag till moffa för att fira hans 65årsdag. Okej, jag körde de sista 200 metrarna. Jag körde faktiskt nästan hela vägen hem efteråt och det är faktiskt 5 km. JUSTE! Jag kände för första gången att jag och den röda golfen hör ihop på något sätt, jag ska inte ha brorsans vita polo, jag ska ha golfen. He's mine. My precious.

  


Avslutningsvis: Se. Hör. Hör mest, *hEehE*. Ta mig bakifrån alltså. Eller vänta.. dra mig baklänges, säger man ju.

Smet är det bästa jag vet

Namnaaaam.

Jag håller på att baka amerikanska chokladmuffins i denna stund. Det luktar så gott, redan! Det är nästan så att det vattnas i munnen.. määäähhhhh. Tur att jag fick slicka vispen OCH skålen idag. Tur att jag fick göra det, för mig själv och alla vet ju att smeten är det godaste. Jag skiter nästan i själva muffinsarna, bara jag får slicka skålen. Nästan. 

En gång bad jag mormor göra en liten sats med muffinssmet till mig, så jag fick sitta där på lördagkvällen och äta upp all smet ur skålen. Jag fick ganska ont i magen, men det var det värt! Totally.

RESULTAT KOMMER SNARAST.

Byes.

SILENCE. I'LL KILL YOUUU.



NU KOMMER JAG OCH TAR DIIIIIIIIIIIG!

eller

I wanna plaaay.... naahaahaaa..

Bli rädd. Jag föreställer typ tjejen i the Grudge. Har dock aldrig sett den och kommer antagligen aldrig göra det heller om jag inte mot förmodan skulle vilja bli helt sömnlös i en måndad.. sedan så, hey, jag har väl sett Scary Movie vaaaa. Yäh.

Jag vet inte vad som gör er mest rädd, jag blir rädd av dockor. Jag är så rädd så att jag nästan blir lite darrig när småkussarna ber mig hålla i deras dockor. Äckligt, väldigt äckligt.

Mitt barn ska inte få några dockor, för då kommer mamma inte kunna sova. Då kommer mamma ligga vaken nätterna till enda och fantisera om hur dockan blir till liv, kliver små men mäktiga steg över till mitt rum, skjuter upp dörren med en gnissel och skrattar lite gulligt äckligt "nihihi.. shall we plaaay a gamee?"

Sen dör jag.


Kärleksgubben, vem är snubben?

                           
                          

Här sitter jag i morgonrock och inte alls nyuppstigen, en helt vanlig lördag och petar näsan. Jag letar efter guld. Kommer aldrig glömma när jag såg ett barnprogram på Cartoon Network-kanalen för länge sedan och det var en filur som petade i näsan och hans polare frågade "LETAR'U EFTER GULD ÄLLE?". Även fast jag aldrig hittat guld under mina barndomsdagar så fortsätter jag att leta.

Om jag hittar något så lovar jag rapporter, när, hur, var, storlek, värde, allt med intresse.

Nej.

Idag ska jag spela någon bågmatch mot Åzö, som gammelfarmor Brita hade sagt istället för bögmatch. Mycket betoning på Å:et också, det är viktigt.. för annars får det helt fel innebörd, eller hur Brita?

Samling typ klockan 15 vid typ Lövsta på Frösön och jag har typ världens träningsvärk i låren. Typ fortfarande.

Sent igår fick jag roliga sms, ni vet.. fyllesms ungefär. Jag skrev "Du är så full. Passa så att du inte trillar omkull. Verkar fötterna lite rund? Tänk över allt du tänker göra en liten extra stund." BRA VA? Skitkul tyckte jag att det var.

Lite senare fick jag tillbaka något i stil med ".. att de som bubblar o pillrar i min kropp, det är kärleksgubben som vill hoppa upp!" Hade passat bättre med ett opp där, så det faktiskt hade blivit ett rim. Men det var också skitkul. Vadå kärleksgubben liksom?


När spökena viskar mitt namn

När jag fick nyligen i ett sms orden "ta med ficklampan och tändstickor till sängen, kan bli strömavbrott" så fick jag ett litet knyte i magen. Strömavbrott? Här? Nu? Shit.

Att befinna sig i detta hus kvart i tolv, princip ensam, ja, då knyter sig det i magen bara tanken på strömavbrott. Speciellt när det börjar visa sig att vi kanske lever i ett litet spökhus ändå, hundarna har reagerat konstigt mitt i natten nu några gånger.

Fasen. Vad extremt äckligt det låter! Klockslaget närmar sig tolv också, 24.00, 00.00, jag hatar det klockslaget. Jag tror fortfarande på att det är då spöktimmen börjar, att klockan tolv är slaget då de kommer fram. 

FÖRSÖK HINNA SOMNA, är min enda tanke nu. 

Så sov så jävla gott i era lägenhetshus i centrum eller vart fan ni bor. Jag klarar mig fint här mitt ute i ingenstans där ingen skulle höra mina ilandes skrik från huset som är så gammalt som från 1800-talet. FINT VARE, JA. 

69:an

Facebook är, som vi alla vet, späckad med jordens alla olika quiz. "Hur snygg är du på snyggskalan?", "Vilken sorts sko är du?", "Hur är du egentligen på fyllan?", "Vilken sorts kvinna är du?" osv osv i all evighet.

Jag gjorde ett av många quiz, den sistnämnda och fick en fråga om sexställningar. Inget mer med det..

Sedan satt jag på bussen och ordet "69:an" kom upp i mitt huvud och tankeverkstaden sattes igång och jag funderade på varför ställningen kallas för just 69:an... 6.... och 9....

AHA-UPPLEVELSE! Häng med mig nu, kolla på sifforna noga åh så noga.. en 6.. och en 9..



En 6:a är en 9:a uppochned! Busenkelt. Vi tänker oss att 6:an är en person och 9.an en person.. se bilden och få samma aha-upplevelse. Ni kanske redan har fått den.. jag kanske är seg.. jag är från Offerdal.. okej.. nu vet ni i alla fall att jag vet varför den sexställningen kallas för "69:an".. om det nu är därför?

Inte direkt smygreklam


Jag tänkte ta tillfället i akt och göra lite reklam för min mors och hennes kompanjons företag Hemma hos Dej. Smart namn vaaa? Det var inte jag som kom på det, det var moster, men det är asfyndigt.. typ "Jag tror att den här skulle passa bra HEMMA HOS DEJ" eller bara när man pratar "Bjuder du på kaffe HEMMA HOS DEJ? Förresten jag har ett företag..." etc etc.

Jag anar att det kanske inte riktigt är inreding som passar er som läser detta här och nu, men kanske er mamma? Mormor? Gammelmormor? Granne? Grannens granne? Tanten som bajsade i hörnet vid ICA Supermarket? Vem som helst! Förresten, jag har ganska mycket från butiken hemma hos mig.. inte dej, mig. Sedan finns det saker man kan tugga på också, massa godis, te, ostkex etc.

Kika in, jag har medverkat som tidigare sagt i lite pysselsaker. Har fått mig hjärta för 69 spänn sålt märkte jag idag - BAWCHICA WOW-WOW.




Och morsan, jag bjuder på reklamen.. du bjuder på röven.

Tjingeling.

Orolig, pirrig, överspänd, nervig...

nervösorolig, hetsad, jäktad, rastlös, ängslig, otålig, pirrig, överspänd, hispig, skärrad, nervig, irriterad, stirrig, upprörd, skrämd, nervis, skakis, byxis, uppskärrad, nervsvag, överretad

Jag gick tidigare idag in på synonymer.se och lyckades hitta åtminstone 18 ord eller synonymer av ett ord som passar in på mig just nu. Jag gillar ordet byxis också, jag funderade lite över det.. är ordet byxis sammankopplat med att göra i byxan, som man kan när man är nervös? - Byxis.

Jag tror på det jag och ikväll så ska jag tro på mig, lita på mig. Åtminstone försööööka, försöka bör man "annars!" säger Göran. 

Ännu kan jag inte avslöja vad jag ska göra, det är egentligen ingen stor grej men för mig är det ganska stort. Det är duger för att jag ska bli byxis i alla fall. Prestationskraven kommer upp och dallrar på ytan igen. Kom igen nu Johansson.

En ledtråd? Svett. Eller nej, jag svettas iochförsig ungefär konstant så... vatten, sporttopp och Ö. Hehehe, klura på det ni. 

Dags för ännu ett toalettbesök, jag har druckit ovanligt mycket vatten idag och med nervositeten så rullar fler och fler toalettbesök in. 

Håll tummarna i hemlighet. 

T5Ws påsklovsfirande


Hemmakok på lugnande medel någon?

Snälla, ge mig lugnande. Jag har seriöst suttit och lipat konstant och insensivt i kanske 20 minuter nu och allt beror mest på den enorma tröttheten jag känner efter alla något sömnlösa nätterna och beslutsångesten. Två faktorer slogs ihop rejält och resulterade i detta brutala lipandet.

Det var några dagar sedan uppdatering, så att säga, men jag har alldeles nyligen kommit hem från två dagar i självaste Sundsvall och Härnösand där det brändes en hel del pengar.. från någras bankkort. Jag är supernöjd med dagarna, ska bara försöka komma över mitt dåliga samvete.. för någras tommare bankkort. 

Dagarna i stugan var också bra, det var lika skönt som alltid och påsken blev lugn i år vilket också var skönt på sitt sätt, även fast det mestadels brukar vara kul när det blir massa dårskap. Även då tog bristen på sömn ut sin rätt. Rätt komiskt såhär i efterhand.

Annars sitter jag här och ska coola ned mig, se över mina påsar igen, göra plats i garderoben, andas, filosofera, vila en stund på soffan och sedan bjuder kvällen på tårta, hoppas jag, hos den nyblivna 18åringen Olivia.


En fotbollsstjärna i present kanske

När min gammelfarmor kastar fram magen där hon sitter på hennes rullande stol (inte rullstol) och säger "Ja, tänk att ma kan ve så fejt så att de surna på viiss ställa", då tappar jag och gudarna hakorna, för själva gesten. Okej, inte riktigt så sa hon men hon påpekade hur hemskt det var att vara så fet att det surnar på ställen, som under brösten.

Men hon skulle smörja sig där innan och skulle lägga sig, very good gümmisnodd!

De minuterna jag spendrat utanför dörren idag spenderade jag på miniskidor, efter skotern. Jag och morsan, yoyo, tog tag i vedträna som var som handtag på repen och for iväg.. och for.. och for. Tills jag fick hennes vedträ mellan benen som sedan slog mig i knävecken, ja, då tappade jag lite av gnistan.

Jag hoppas ändå på blåmärken, för om det är något som jag gillar att pryda mina ben med så är det blåmärken och fotbollsstjärnor som man får om man får en väldigt hård boll på sig så att det bildas ett märke från sömnaden på bollen. L-l-l-like it.

Snart somn........

Kvällens "have to do"

Flygtur numero 1




Flygtur numero 2



I vår stuga gällde ikväll en flygtur om man skulle ha någon whiskey. 2 av 2 klarade flygturen, men 1 av 2 klarade inte whiskeyn.

En trasig lampskärm, en trasig bräda och en trasig hylla senare hade flygturerna gjort sitt.

Årets insats i Oldpimpeln

Här sitter jag med svidande ögon och lite lätt brännande hud, det är en sådan skön smärta och det är rakt igenom värt det ifall smärtan resulterar i mer färg.

Dagen har spenderats på Oldsjön där den årliga Oldpimpeln ägde rum, jag fick mitt startnummer och sedan grävde mamma och jag oss en soffa uppe vid strandkanten som vi hela dagen igenom satt och stekte oss i. Trots min insats så slutade dagen med en fin termos och några fina ljus. Det kallar jag ett fint flyt.
Tackar Gudarna för det fina vädret också, 90 % av tiden så satt jag i bara ett linne och en tischa, kändes nästan som på utlanne'.

Apropå utlanne' så är det inte många dagar kvar till Grekland, we-ho we-ho! Grekiska tempel, grekiska pojkar, grekiska maträtter, grekiska gudar.. ja, allt i Grekland.. nedräkningen har börjat...... *daAamdAaamdaAAaaaaam*


När det kommer till kritan

Jag trivs i stugan som Hasse Aro i "Efterlyst". Idag har vi varit ute på utflykt och jag har fått färg-färg-färg. I alla fall om man jämför med brorsan, han är inte riktigt albino, han har ljusbruna ögonbryn och ögonfransar och blåa ögon, men hyn kan man jämföra med en albinos. Eller tänderna på dem som gör tandkrämsreklamerna.

Så jag är helt enkelt nöjd med min färg-färg-färg.

Jag har tagit mig en funderare utöver det vanliga, allt kom i samband med mitt dåliga samvete. Dåligt samvete för att jag har dåliga relationer med dem jag borde ha bra relation med. Det står inte i någon lagbok att man måste ha bra relationer, nej, men det är en oskriven regel. Precis som att man ska torka sig efter toalettbesök.

Det är relationer som jag inte riktigt har, som jag vill men som jag aldrig har fått av olika anledningar. Är det mitt fel eller är det bara mitt fel att jag har dåligt samvete?

Så fixar vi mat på middagsbordet

Jag trodde för en sekund sedan att det här var den stora D-dagen. Jag trodde att det var dagen då jag för första gången på många, många år skulle kissa på mig av skratt.

Allt bara för att mamma berättade alldeles precis att hon hade en stor tjäder i bagaget. What? Jo, hon hade hittat den påkörd vid vägen så hon stannade och la den i bagaget. WHAT?! Jo, men antingen kanske vi kan äta den eller använda den till att träna hundarna.

Det blev inget sista "WHAT?", nej, jag fick koncentrera mig på att hålla in kisset istället.


Vanessa Hudgens, släng dig i väggen!

Vilken upplevelse! Vilken magi! Idag fick jag vara med i den där efterlängtade musikalhändelsen där några börjar sjunga om sitt liv eller dylikt och eftersom kommer fler och fler som deltar i det hela med dans, sång och spel.

Det var på musiken och vi hade stenhårt tränat på Goo Goo Dolls låt "Slide", sedan efter sisådär en timme så föreslog Sara att vi två, som aldrig brukar få sång till uppgift, skulle bilda en duo och sjunga. Vi gjord et'.

Vi började med "I feel it in my fingers" sedan gick vi vidare till "One of us". Det var då det hände, folk kom in, greppade instrumenten och hängde med. Jäklar, vad bra det blev och jäklar vad kul det var. Vilken inlevelse vi hade! Vilken glädje vi kände!

Men oj, vad svårt att bestämma autografsigneringsplats och datum. En utmaning kommer ofta med en annan.


 


Lite DAMmigare

       

SKÅDA! Mitt väskfynd tagen från en dammig skrubb till en möjligtvis dammigare lägenhet MEN här får den i alla fall damma i mina händer. Heeelt omedvetet slog jag till med en póse som faktiskt representerar lite utav åldern på väskan, gammelfarmor-gammal så att säga.

SKÅDA! Första riktiga vårbilden från min terass, min terass som jag antagligen kommer spendera många lediga timmar på. Kom och joina, jag bjussar på kex. Eller SCHEX som göteborgsfarsan uttalar det.

Fyll min pengapung Irene

Natta kirra biffeeeeeeeeen, for sure. Fick nyligen ett samtal från käre Irene så nu har man sommarjobb första perioden på simskolan. Det känns ju inte helt fel att ha ett säkert jobb åtminstone, sedan fylls ju inte pengapungen så värst när det är kommunjobb men den bittra tomaten får man bita i - så länge. 

Jag vet inte vad jag ska göra, vad jag ska känna, vad jag ska skrika. Men nu är jag i alla fall officiellt läxfri. En liten debatt om LO-Wanja men hela klassen ska vara delaktig i en och samma debatt så jag antar att det inte blir mycket av mina framfötter imorgon.

Annars är jag en "Svensson" så jag spelar på att jag är arg.. men jag vet inte riktigt hur allt står till. FAN-tastiskt bra!

Imorrrrgon, vet ni vaaaaaad? Imorgooon.. då får vi lov, aah, och sen vet ni vaaaaaaad? Mm-mmm, sen ska vi i T5W äta middag på mitt Max. Känn avundsjukan sippra in i själen och bita sig fast i alla nerver och nervtrådar så att du inte kan röra dig pga avundsjukan och abstinensen. Känn det bara.


Vå-hå-åh-hå-år

Är det vår eller är det vår? Ingen behöver nog tanketid på den frågan. Kolla bara ut genom fönstret! Skåda solen! Känn värmen! Klä av er!

Då kan man ju förundras, vart sitter jag i detta fina vårsolsken? Jo, inne i SPIT's datasal på bottenvåningen, under grunden, nere hos djävulen. Men inte så länge till, för klockan 15 är det slut på skoldagen och då är det dags för T5W att ta en glass i badhusparken.

Hoppas att vädret håller i sig, annarssss............

.. ska jag försöka hålla inne mina tårar, ta på mig min jacka, gå hjärtskärande hem, lägga mig framför tvn och önska så innerligt att jag var killen i Loka-reklamen.



Sluta ring "Okänd"!

Är det bara jag som blir så jävla nervös när det är någon okänd som ringer? Bara ordet "Okänd" på displayen får mig att bli kissnödig av nervositet. Vem kan det vara? Vad vill han/hon/den/det? 

Nu är det en som har ringt från skyddat nummer 4 gånger under en timme. 4 gånger, folks! Det måste vara något väldigt speciellt. Jag är kanske utvald. Utvald till.. att medverka i radio Jämtland igen? För jag var ju bra på det, jag har ju sedan den dagen vetat att det samtalet skulle komma, men från skyddat nummer? Nej.

Radio Jämtland, 100,4. Är det ni så ta någon anställds telefon och ring ifrån så att jag kan spåra upp det och ev. våga svara på ert samtal, svara på min framtid. TACK.

P to the A to the I to the N

"Killing me softly with this sooooong, killing me soooftlyy." Låten som alla landets tjejer börjar sjunga på när magsmärtorna tar sats och inte ger vika. Okej, det är antagligen bara jag som sjunger på den låten men alla landets tjejer vet nog vad jag talar om. MENSVÄRK med versaler.

Försökerr... äta upp.. sista... fiileeen...

Annars fick man ett glädjevaknande när någon ringde imorse klockan 7 och hade problem med datorn. Klockan 7 och jag har sovmorgon till 12! VAAAAAA.
Jag tror att jag fick sammanlagt 3 samtal och de kom strax efter att jag nästan hade somnat om. VAAAAAAA. 
 
Försökerr... inte kaasta... telefonen.. i väggeeen...

En tumme upp för söndagar

Varför måste söndagstablån vara så bra att man prioriterar timmarna framför tvn istället för att plugga till provet som jag har i morgon eller talet som jag borde ha imorgon?

Det är Gossip girl, det är Wipeout, det är Parlamentet, det är Sanningens ögonblick, det är så mycket bra och det blir så mycket zappning mellan alla olika kanaler så en epileptiker skulle antagligen få anfall.

Men jag gillar söndagar, inte bara pga tablån utan jag kan vara uppe sent eller kliva upp sent och jag kan bara ta det lugnt utan att behöva känna att jag borde göra det eller det. Okej, jag borde plugga men jag intalar mig själv att jag kan kliva upp tidigare och göra det.

Nu ska jag krypa ned i sängen för att sova och räkna timmar tills lovet tar sin rivstart. Att räkna får kan bli lite enformigt.


Upp date ring

Jag håller er uppdaterade. Ni minns väl vårat tillök? Utvecklingen går i alla fall framåt. Nu är de i Lasse Kronér-stadiet där flinten är det första märkbara och sedan kalluffsen som går som en tågräls längs huvudkanten.




Jag har aldrig riktigt gillat den där Kronér.

Jag har nåt som inte du har

Om det inte vore så fruktansvärt vidrigt så skulle jag ha tagit kort och visat flugerövringen i fönstret. Det kryper och klias på hela kroppen när jag hör hur de surrar i fönstret, jag vågar knappt kolla.

Jag ska pröva räkna levande flugor.. en, två... elva, tolv.. tjugofyra, tjugofem.. tjugofem stycken flugor i fönstret samt cirkus tjugo i en flugfångare och kanske cirkus tio stycken döda på golvet. Dem gillar jag bäst.

Det känns lite vemodigt att publicera det här inlägget med tanke på att det är ingen som helst överdrift i det hela. DET ÄR UNGEFÄR 55 FLUGOR I DETTA RUM, I DETTA NU.

OCH jag är hemma från stugan nu, ja, det är 55 flugor i mitt ljuvliga hem.


frökenjohansson

Väskhysterier

Jag springer fortare än Ben Johnsson, jag hoppar högre än Stefan Holm, jag skrattar hysteriskare än Sanna Bråding. Det gjorde jag i alla fall i mitt huvud när jag tillsammans med mamma gick hon snokade runt i husen på gården nere hos Brita, min gammelfarmor, och på hennes vind. Vi hittade massor av godsaker, jag blev alldeles exalterad när jag fann väskor av olika slag och sedan ett par skor som passade lika bra som David passar som programledare i Let's Dance. VÄLDIGT BRA! 




Dreeeglaaaarr...

Imorgon ska vi springa till ett av husen där vi har lämnat två väskor, en var en riktig kultväska. Drömmen! Men först och främst står tvättning på schemat, grejerna har ju liksom legat och dammat och samlat en del andra goda ting under åren.

frökenjohansson


Kittel-Lina kittlar mina vårnerver

Jag njuter och jag njuter, äter lite nybakta skorpor och njuter, kryper ned i soffan framför tvn och ser något dåligt tvprogram men jag njuter, jag springer ut i kylan och kissar men jag njuter. Jag är i stugan och jag njuter helt enkelt. Ni förstod att jag njuter va?



Häromdagen, nej, häromkvällen när jag laddade inför Grey's så gick jag ut för att ta en liten promenad. Det var den natten jag sov så ljuvligt och jag har övervägt att göra det till en kvällsvana, speciellt nu när v-v-vå-våren är här. Gå ut och leta efter de första tussilagona.. haha, nej, sådant gör man inte.. i stan, det gör man i Offerdal.

Jag tror aldrig att jag blivit så glad av att se svettiga gubbar som i fredags när jag såg att de stod utanför Mittpunkten och blåste och sopade bort gruset från gatan. Jag såg framför mig hur jag om några veckor kunde gå där på den grusfria gatan i nya sandaler. Min hjärna kittlas nästan bara av tanken.

frökenjohansson


Made in Sweden?

Redan hemma! Sitter framför Oprah och feta ungar med lite gott fika.
Och ja, det är sant det jag skrev i förra inlägget.. jag har skrivit ut självaste Blondinbella's pluggtips, och ja, jag läser hennes blogg varje dag, och ja, jag gillar henne tusen gånger mer än Kissie och Dessie och allt vad de heter.

Kände mig inte alls träffad när Olivia trodde att jag skämtade och berättade att hon hatade Blondinbella...

Innan skoldagen avslutades så hade jag franska där Britta förklarade att vi ev. skulle se en film.. hon läste lite grann vad den handlade om.. och att den var "made in Sweden".

Då slog det mig. Är jag verkligen made in Sweden? Är du? Vi är svenskar, vi är född i Sverige.. men vad säger att vi blev made in Sweden? Vi har inte som filmer en liten etikett med information om innehåll, längd, språk, utkomstdatum eller... om vi blev made in Sweden. Eller inte.

Mamma, pappa, starta tankeverkstan.

frökenjohansson


Tack Blondinbella

Jag vill bara berätta om hur fruktansvärt ljuvligt gott jag sov i natt, jag vaknade högst 1 gång under heeeela natten. Dock är jag ändå lite småtrött, men det är bara en vanlig torsdag.. som börjar med matte B. 

Så nu har jag skrivit ut Blondinbellas pluggtips, det känns som hon skrev bara till mig.. riktat till mig.. totalt träffad. Så efter skolan ska jag hem, stryka under så att det syns väl och sätta längst fram av alla papper på kylskåpet. 

Sedan kör vi. Stenhårt.




frökenjohansson

Första april

April, april din feta dill, jag kan lura dig vart jag vill. Till månen. Jag lurar dig enda till månen! Jag lurar er enda till månen.

Okej, inte högsta betyg på årets aprilskämt men det var lite tjärvt med tid och jag måste måste måste skämta 1:a april. Det finns alltid de som är sämre, som jag brukar säga.

Sov sött, släpp en prutt
frökenjohansson

Jag är garanterat dubbelt så skön

YOU'RE NOT ALONE.

Och nej, det är inte BWO's nya låt.

Efter 9 månaders burkbruk

Jag satt där med gifflar, godis, XL risifrutti, macka, banan, müslimix, dextrosol, fruktsallad, päronmer och vatten. Jag åt 4 godisbitar, en giffel, en halv dextrosol, några bitar från fruktsalladen och drack lite emellanåt. Men efter att man hade avslutat det hela och vandrat hem så lade jag mig i soffan, plockade fram all fika och njöt röven av mig.

Sedan kom guldklimp 1, Olivia, och senare kom guldklimp 2, Mia. DE VILLE BARA LÅNA TOAN, kan vi säga så länge. Busi-bus. Hemlis. Censur. Du-får-inte-veta-vad. 
De upptäckte av någon anledning att min balkong var fylld av massa påsar med pant så Mia, med hennes varma och kärleksfyllda hjärta, tog med mig för lite pantning på Pirren.






80 spänn senare så blev det belöning - ICAs kärnfria druvor på 500 gram. Det är det inte många som är värda. Mia är värd i alla fall 750 gram, kan jag säga.


frökenjohansson


RSS 2.0